Գ. Սունդուկեանի «Վարինկի վեչերը» պատմուածքը գրականագիտական հոլովոյթում - Աւագեան, Վաչագան (Մայր Աթոռոյ Սրբոյ Էջմիածնի)
Հայ անուանի դրամատուրգ Գաբրիէլ Սունդուկեանի (1825—1912) գրական ժառանգութեան մէջ առանձնակի հետաքրքրութիւն է ներկայացնում «Վարինկի վեչերը» պատմուածքը, որը ոչ միայն հեղինակի ստեղծագործական նուաճումներից է, այլեւ մէկն է հայ գեղարուեստական արձակի կատարեալ գործերից, որ անհրաժեշտ ուշադրութեան չի արժանացել սկզբնապէս: Յօդուածում քննուած են տարբեր գրականագէտների եւ յատկապէս ակադ․ Էդուարդ Ջրբաշեանի կարծիքները ներկայ ստեղծագործութեան վերաբերեալ: In the literary heritage of the famous Armenian playwright Gabriel Sundukian (1825—1912), the short story «Varinki Vecher» is of exceptional interest, which is not only one of the author’s creative achievements, but also one of the perfect works of Armenian fiction that initially did not receive proper attention. The article examines the works of various literary experts, especially Eduard Jrbashyan’s opinions on this work.
Keywords: Բանասիրութիւն