Սուրբ Գրիգոր Տաթեւացի - Քորթմոսեան, Վարանդ (Յակոբ) (Մայր Աթոռոյ Սրբոյ Էջմիածնի)
Յօդուածում ամփոփ կերպով ներկայացուել է սբ. Գրիգոր Տաթևացու կենսագրութիւնը: Օտար ընթերցողին որոշ պատկերացում շնորհելու համար Տաթևացու հեղինակած «Գիրք Հարցմանց »ից որոշ հարցումներ եւ պատասխաններ թարգմանուել են արաբերէն. ի մասնաւորի` բարու եւ չարի, Աստուածգիտութեան, Աստուածտեսութեան, Ճշմարտութեան եւ հաւատքի, Սիրոյ եւ Բարու, Եփեսացիս Գ. 18-ի եւ Չորեքկերպեան կենդանիների մասին հատուածները: В тексте кратко излагаются некоторые биографические факты Святого Григора Татеваци. Некоторые вопросы и ответы из его «Книги вопрошений» были переведены на арабский язык: о добре и зле, о познании Бога, о том, чтобы видеть Бога, об истине и вере, о Божьем удивлении и ревности, о любви и доброте, Ефесянам 3:18, об Альфе и Омеге, о четырехликих живых существах. The text summarizes the biographical features of St. Gregory of Tatev. Some questions and answers from the «Book of Questions» written by him have been translated into Arabic: on good and evil, on the knowledge of God, on seeing God, on truth and faith, on God’s wonder and envy, on love and kindness, on Ephesians 3:18, on Alpha and Omega and on living creatures with four faces.
Keywords: Պատմաբանասիրութիւն; Կենսագրութիւն