Մաթեմատիկա-աշխարհագրություն միջառարկայական կապի ապահովման որոշ հարցեր մաթեմատիկայի դասավանդման գործընթացում - Առաքելյան, Ռ. Լ.
Задачи прикладного характера вызывают большой интерес учащихся к математике. Цель данной статьи,- используя понятия и формулы сферической геометрии,- вычислить ряд географических величин, заведомо зная географические координаты точек.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա; Աշխարհագրության դասավանդման մեթոդիկա