Древнейшие названия Черного моря, озер Урмия и Ван в свете морфологических представлений древних армян - Саргис Петросян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Համշենցիների տեղաբնիկ նախնիների՝ խաղտիների (հին հուն. X լատ. armenochalybes, հայ. Խաղտիք) կողմից հնում Սև ծովին տրված Կակամար անունը հնդեվրոպական ծագում ունի և նշանակում է «չար ծով», «պիղծ ծով»: Այդ անունը ծովն ստացել է Հայկական լեռնաշխարհի նկատմամբ իր ունեցած հյուսիսային դիրքի պատճառով:
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; Ancient History; Physical geography; Topology; D History