Ռիմանյան մի տարածության երեք բազմաձևությունների օրթոզոնալ կոմպոզիցիայի կոորդինատական ցանցի հատկությունները - Նալբանդյան, Գ. Ա.
Աշխատանքում ուսումնասիրվում են ռիմսւնյան մի տարածության երեր բազմաձևությունների օրթոգոնսղ կոմպոզիցիայի կոորդինատական ցանցի և կոորդինատական մակերևույթների հատկությունները: Մասնավորապես, ապացուցվում Է, որ կոորդինատական գծերը բաժանվում են երեբ ընտանիքների, որոնցից աոաջին ընտանիքի ցանկացած գծի շդշափոդ վեկտորը գուգահեո տեղափոխվում Է երկրորդ և երրորդ ընտանիքների ցանկացած գծի ուղղությամբ: В работе изучаются свойства координатной сети и координатных поверхностей одного риманова пространства, являющегося пространством ортогональной композиции трех многообразий. В частности, доказано, что координатные линии разделяются на три семейства, причем косательный вектор любой линии первого семейства переносится параллельно вдоль любой линии второго и третего семейства.
Keywords: Մաթեմատիկա