1920-ականների հայկական երգիծանկարչության կենտրոնների ձևավորումը - Համբարձումյան, Լուսինե
Տվյալ աշխատանքը փորձ է ներկայացնելու մինչև 1920-ական թվականների հայկական երգիծանկարչության ձևավորման պատմությունը՝ ըստ կենտրոնների: Այն բաղկացած է երկու հատվածներից: Առաջինը դիտարկում է «հայկական երգիծանկարչությունը» որպես արվեստաբանական եզրույթ՝ անդրադառնալով դրա կիրառության շրջանակներին և որոշ առանձնահատկություններին։ Երկրորդ մասը նվիրված է հայկական երգիծանկարչության ձևավորման պատմությանը, որում ներկայացված են պատմական նախադրյալները և ըստ կենտրոնների՝ հիմնական ոճային առանձնահատկությունները: This work attempts to present the history of the formation of Armenian satirical paintings before the 1920s according to centers. The work consists of two parts. The first considers "Armenian satirical painting" as a term, reflecting on the scope of its application and some features. The work's second part is dedicated to the history of Armenian satirical painting. An attempt was made to observe the history of the formation of centers of Armenian satirical painting with historical background and main stylistic features. Данная работа является попыткой представить историю становления армянской сатирической живописи до 1920-х гг. по центурнам. Работа состоит из двух частей. Первый рассматривает «армянскую сатирическую живопись» как художественный термин, размышляя о сфере его применения и некоторых особенностях. Вторая часть работы посвящена истории армянской сатирической живописи. Сделана попытка проследить историю формирования кетронов армянской сатирической живописи с исторической подоплекой и основными стилистическими особенностями.
Keywords: Արվեստագիտություն