Социальный статус личности - Заруи Самсонова (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Ստատուսը անհատի վիճակն է կամ դիրքը սոցիալական համակարգում: Այդ վիճակը բնորոշվում է էթնիկական, տնտեսական, մասնագիտական և այլ կատեգորիաներով և կախված է դրանց համապատասխանող համակարգերից։ Անհատի ստատուսը որոշվում է այն դասակարգի ստատուսով, որին պատկանում է։
Keywords: H Social Sciences; Sociology