Գուրգեն Վաչյանի խեցեգործական վերացարկումները - Պողոսյան, Գայանե
Հոդվածը նվիրված է խեցեգործ-նկարիչ Գուրգեն Վաչյանի ստեղծագործական աշխարհի բացահայտմանը, կավանյութի մեջ հեղինակի հոգևոր գեղարվեստական ընկալումների բնութագրմանը: Քննության են առնվում Գուրգեն Վաչյանի՝ վերջին տարիներին ստեղծած վերացական արվեստին հարող կավե ստեղծագործությունները: Գուրգեն Վաչյանի ստեղծագործական աշխարհում կարևորվում են հատկապես գեղարվեստական մշտական նորարարական փորձարարություններն ու նյութի հետ աշխատելու մեծ համարձակությունը: The article is devoted to the revealing the creative ceramic world of Gurgen Vachyan and the description of his artistic perception in clay material. Auther’s abstract ceramic works, created in recent years, are examined in this article. There is a special place for constant artistic innovative experiments as well as courage in working with material in Gurgen Vachyan’s creative world. Гургена Вачяна и описанию его художественного восприятия глиняного материала. В данной статье рассматриваются абстрактные керамические работы Гургена Вачяна созданные в последные годы. В творческом мире Гургена Вачяна особое место занимают постоянные художественные новаторские эксперименты и смелость в работе с материалом.
Keywords: Խեցեգործություն