Հայկական Ցեղասպանությունը թուրքական շովինիզմի և ռասիզմի իրողությունն է - Աբրահամյան, Շահեն (ԱրՊՀ հրատ․)
Հոդվածում դատապարտվում է երիտթուրքերի` ֆեոդալական տոտալիտարիզմի տիպի իշխանությունների կողմից հայ ժողովրդի դեմ կատարած ոճրագործությունը: Հեղինակի կարծիքով հայկական ցեղասպանությունը կատարվել է Թուրքիայի դաշնակից կայսերական Գերմանիայի անմիջական հովանավորությամբ` պանիսլամիզմի և ռասիզմի գաղափարախոսական սկզբունքներով և պանթուրքիզմի ու պանգերմանիզմի ռազմավարության նպատակային ձգտումներով: Այսօր առկա է պանթուրքիզմի նպատակախնդիրը: Այն արտաքին գլխավոր վտանգ է հանդիսանում հայկական երկու պետությունների համար: The article investigates and condemns the policy of the Young Turks as representatives of the feudal, totalitarian government and their crime against the Armenian people. According to the author the Armenian genociade was carried out with the tacit agreement and the direct patronage of the German Empire allied with Turkey. And all this happened under the influence of racist and pan-islamist, pan-Turkic ideology, coupled with Pan-Germanism in the implementation of military strategic aspirations. Nowadays pan-Turkic goals are also implemented. They pose a major external threat to the two Armenian states. В статье исследуется и осуждается политика младотурок как представителей феодального, тоталитарного типа власти и их преступление против армянского народа. По мнению автора, геноцид армян осуществлялся при молчаливом согласии и непосредственном покровительстве кайзеровской Германии и союзной Турции. И все происходило под воздействием расистских и панисламистских, пантюркитских идеологий в купе с пангерманизмом при реализации военных стратегических устремлений. В настоящее время также по-прежнему ставятся пантюркистские цели, которые представляют главную угрозу для двух армянских государств.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Արցախ