Armenian Genocide: Destruction Of National Identity - Hayrapetyan, Eleonora (ԱրՊՀ հրատ․)
Уничтожение армян, их национальной идентичности в Османской империи является классическим геноцидом, который полностью соответствует составу преступления, определенному Конвенцией ООН о предупреждении преступления геноцида и наказании за него. Статья рассматривает этапы осуществления геноцида армян – от убийства национальной интеллигенции до уничтожения национальной и культурной идентичности целого народа. Օսմանյան կայսրությունում հայերի ազգային ինքնության ոչնչացումը համարվում է իրական ցեղասպանություն, որն ամբողջությամբ համապատասխանում է ՄԱԿ-ի կողմից ընդունված ցեղասպանություն հանցագործությունը կանխելու և դրա համար պատժի մասին կոնվենցիային: Սույն հոդվածում քննարկվում են հայերի ցեղասպանության փուլերը` ազգային մտավորականության սպանությունից մինչև մի ամբողջ ժողովրդի ազգային ու մշակութային ինքնության ոչնչացում:
Keywords: Armenian genocide