Отражение темы геноцида в творчестве русского поэта 20 века Сергея Городецкого - Айрапетян, Лиана (ԱրՊՀ հրատ․)
I remember and demand. Here is the axis around which we join our forces to commemorate the sons and daughters of the Armenian nation who became victim to the Genocide, the worst crime planned and perpetrated against humanity. It is necessary to present to the World the entire size and horror committed against us. We gather to mourn our irrecoverable losses and outline the ways to return our heritage. Հիշում եմ և պահանջում. ահա այն առանցքը, որի շուրջ մենք համախմբում ենք մեր ուժերը` ոգեկոչելու մարդկության դեմ ծրագրված և իրագործված ամենածանր հանցանքի` ցեղասպանության զոհ դարձած հայորդիներին: Պատրաստվում ենք աշխարհին ցույց տալ մեր հանդեպ գործված հանցագործության ողջ ծավալն ու սարսափը: Մենք հավաքվելու ենք` սգալու մեր անդարձ կորուստները և ծրագրելու մեր ժառանգությունը վերադարձնելու ուղիները:
Keywords: Геноцид армян; Филология; Русская литература