Թուրքական էթնոսի հայկական թաբուի հոգեբանական պաշտպանության պաթոլոգիան - Ղարախանյան, Լուսինե (ԱրՊՀ հրատ․)
Հոդվածում արտացոլված է թուրքական էթնոսի հայկական թաբուի հոգեբանական պաշտպանության պաթոլոգիան: Թուրքական էթնոսն իր կանխամտածված ամնեզիայի արդյունքում դրսևորում է այնպիսի պաշտպանական մեխանիզմներ, որոնց հիմքում ընկած է ինֆորմացիայի արգելափակումը կամ աղճատումը: Հայկական թաբուի ինստիտուցիոնալացումը /պաշտոնականացումը/ չի կարող երկար կյանք ունենալ, քանի որ պատմական ճշմարտությունը նույնպես չի կարող երկար ժամանակ քաղաքականացված մնալ: В статье выражена паталогия психологической защиты табу турецкого этноса на армянство. Турецкий этнос в результате преднамеренной амнезии, проявляет защитные механизмы, основой которых является торможение и искажение информации. Институционализация (официальное признание) армянского табу не может длиться долго, так как историческая правда так же не может долго оставаться политизированной.
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Արցախ