Тема Армянского Геноцида Османской Турции в англоязычной литературе - Айрапетян, Арега (ԱրՊՀ հրատ․)
Հոդվածը ուսումնասիրում է Օսմանյան Թուրքիայի կողմից կազմակերպված Հայոց ցեղասպանության թեման անգլերեն գրականության մեջ: Այս աննախադեպ հանցագործությունն իր արտացոլումը գտավ անգլիախոս գրողների աշխատանքներում: Հոդվածում մատնանշվում է հայոց ցեղասպանության թեմայով գրված աշխատանքների կարևորությունը, քանի որ ագլերեն գրականության միջոցով է հնարավոր հասնել արդարության՝ ցեղասպանության ճանաչման և դատապարտման գործում: The article deals with the topic of the Armenian Genocide in Ottoman Turkey in the English literature. This unprecedented crime found its reflection in the works of anglophone English and American writers. The article indicates the importance of works written on the topic of the Armenian Genocide, as through the English literature it becomes possible to achieve justice in the recognition and condemnation of the Armenian Genocide.
Keywords: Геноцид армян; Литература