Эпическoe в современной скульптуре Армении - Амаякян, Маргар
Հոդվածը նվիրված է հայ ժամանակակից քանդակագործության ամենահետաքրքիր թեմաներից մեկին` «Սասնա Ծռերին»: Այն վերլուծված է ըստ Երվանդ Քոչարի, Վարազ Սամուելյանի, Արտաշես Հովսեփյանի և Իջևանի քանդակագործական սիմպոզիումների ընթացքում կերտված վիպական թեմաներով կերտվածքների: Անդրադարձ կա 1950-1980-ական թթ. Հայաս-տանում գեղարվեստական կյանքի մասին, ինչը կարևոր է ներկայացված ստեղծագործությունների գեղարվեստական բնութագրերի և հասարակական նշանակության ամբողջական ընկալման համար: Մասնավորապես Երվանդ Քոչարի «Սասունցի Դավիթ» ձիարձանը ներկայացված է որպես հակակշիռ Խորհրդային Հայաստանի «սոցռեալիզմին» բնորոշ մոնումենտալ արձաններին: Հոդվածում ներկայացված է «Սասունցի Դավթի» տեխնիկական յուրահատկությունները, որոնք համեմատված են ինչպես հայտնի, այնպես էլ լայն հասարակությանն անծանոթ նման կերտվածքների հետ:
Keywords: Скульптура; Армения