Արտոնյալ դասերը Արևելյան Հայաստանի բնակչության կազմում (XIX դ. 80—90-ական թվականներ) - Գասպար Կիրակոսյան (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Согласно посемейному списку 1886 г., в Эриванской губернии число дворян, агаларов, беков и меликов составляло 5901 человек (0,88% населения), а в уездах Зангезур, Казах, Шуши и Борчалу— 15.784 человека (3,5%).
Keywords: H Social Sciences; Demography; Population; Vital Events; Վիճակագրություն