Генезис нынешней стадии Азербайджано-Карабахского противостояния, его динамика и особенности - Карабекян, Давид (ԱրՊՀ հրատ․)
Հոդվածում վերլուծվում են այն գործոնները, որոնք նպաստել են ադրբեջանա-ղարաբաղյան հակամարտության վերսկսմանը 1988 թ. փետրվարին եւ պայմանավորել նրա առանձնահատկություններն ու դինամիկան, ինչպես նաեւ դիտարկվում են ուսումնասիրության հակամարտության մի շարք մեթոդաբանական խնդիրներ: Խորհրդային Միության փլուզման նախօրեին եւ դրանից հետո պարզ դարձավ, որ Լեռնային Ղարաբաղի հետ կապված առաջատար երկրների քաղաքականությունը նշանակալիորեն չի փոխվել: Այն արտացոլվել է Լեռնային Ղարաբաղի հակամարտության նկատմամբ համաշխարհային եւ եվրոպական ընկերակցությունների կողմից երկակի չափանիշների դրսեւորմամբ: The article analyzes the factors that contributed to the resumption of the Azerbaijani-Karabakh conflict in February 1988 that led to its characteristics and dynamics, and a number of methodological problems in the study of conflict is also considered. At the threshold and after the collapse of the Soviet Union, it became clear that the policy of the leading countries on Nagorno-Karabakh has not changed significantly. This was reflected in the reaction of the world and European communities on the Nagorno-Karabakh conflict, expressed in the manifestation of double standards.
Keywords: Карабахский конфликт