К вопросу о торговой активности армянского купечества на Кавказе и Ближнем Востоке - Илясова, Александра; Клычников, Юрий (ԱրՊՀ հրատ․)
Հոդվածում քննարկվում է հայ համկարության դերը Կովկասի և հարակից տարածքներում ձեռնարկատիրական գործունեության մեջ: Առևտրի զարգացումը այս տարածքներում մեծ մասամբ կազմակերպվում էր հաշվի առնելով հայերի էթնոպրոֆեսիոնալ մասնագիտացումը, որոնք շատ դեպքերում կանխորուշում էին տարբեր ազգերի միջև առևտրական կապերի բնույթն ու ուղղվածությունը: The role of the Armenian Merchant Class in entrepreneurial business in the Caucasus and the neighbouring territories are analysed in the article. In this context trade promotion was significantly built taking into account ethnoprofessional specialization of the Armenians, who determined the character and orientation of trade relationships between the peoples.
Keywords: Торговля; История; Арсах