Применение дрона в облетном методе антенных измерений радаров ультракоротких волн метрового диапазона - Маркосян, М. В.; Аветисян, В. Г.; Агаронян, А. К.; Мартиросян, А. Г.; Арутюнян, Э. А.; Сугян, Г. З.; Давтян, Р. А.
Рассмотрено применение дрона в качестве летательного аппарата для реализации метода антенных измерений. Управление дрона осуществляется программно, посредством унифицированного радиоэлектронного оборудования, содержащего передатчик, полуволновой вибратор и GPS навигатор. Параметры направленных свойств антенной системы являются результатом программной обработки выходных сигналов приемника радара, синхронизированных с координатами точек траекторий полетов дрона. Անտենային չափումների այս եղանակի իրականացման համար առաջարկվում է օգտագործել դրոնը որպես թռչող սարք։ Դրոնի թռիչքները ծրագրային կառավարվում են և այն համալրված է միասնականացված ռադիոէլեկտրոնային սարքավորմամբ, որը պարունակում է հաղորդիչ, կեսաալիքային տատանակ և GPS նավիգատոր։ Անտենային համակարգի ուղղորդվածության հատկությունների պարամետրերը ռադարային ընդունիչի ելքային ազդանշանների ծրագրային մշակման արդյունք են՝ որոնք համաժամանակացված են դրոնի թռիչքների հետագծերի կետերի կոորդինատների հետ։ The implementation of a drone as an aerial vehicle to realise the antenna measurement method is considered. The flights of the drone are programmatically controlled and it is equipped with a unified radio-electronic equipment containing a transmitter, a half-wave vibrator and a GPS navigator. The parameters of the directional properties of the antenna system are the result of software processing of the radar receiver output signals, which are synchronized with the coordinates of the points of the drone flight trajectories.
Keywords: Физика