Участие Ново-Нахичеванцев в становлении партии Дашнакцутюн и организации армянского национально-освободительного движения - Казаров, Саркис; Манукян, Сурен (ԱրՊՀ հրատ․)
Հոդվածը նվիրված է Նոր-Նախիջեվանցիների մասնակցությանը ՀՍԴ կուսակցության կազմավորման գործընթացում և հայ ազգային-ազատագրական շարժման մեջ: Մասնավորապես հետաքրքիր տվյալներ են հաղորդվում Ս. Վրացյանի, Մ. Բերբերովի, Գ. Չալխուշյանի և Գ. Չուբարովի մասին: The article is devoted to the participation of Nor Nakhijevan's people in the process of formation of ARF (Armenian Revolutinary Federation) and in the Armenian national liberation movement. Particularly interesting data are reported about S. Vratsyan, M. Berberov, G. Chalkhushyan and G. Chubarov.
Keywords: История; Партии; Арцах