Некоторые вопросы перевода слов-реалий в эпосе «Давид Сасунский» на английский язык - Хандут Нерсисян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Բառ-իրողությունների թարգմանությունը հետաքրքիր և բարդ խնդիրներից է, որ դրված է գեղարվեստական գրականության թարգմանչի առջև:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Philology; Linguistics; Language and Literature; Folklore; Translation and interpretation