Социально-экономическое содержание категории потребности - Арутюн Варданян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Պահանջմունքները արտահայտում են սուբյեկտի (հասարակության, կոլեկտիվի, անհատի) փոխներգործության բարդ պրոցեսը նյութական կյանքի օբյեկտիվ պայմանների հետ։ Դրանք պետք է դիտարկել կապված հասարակության անդամների կենսագործունեության համար պայմանների ապահովման օբյեկտիվ անհրաժեշտության հետ։
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory