Эколого-экономические аспекты научно-технического прогресса - Ара Мхитарян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գիտության և տեխնիկայի նվաճումների նյութականացումը հսկայական առավելությունների հետ մեկտեղ բերում է նաև բացասական հետևանքներ։ Վերջիններս կարելի է բնութագրել երեք հիմնական ուղղություններով, առաջին՝ բնության բարիքների և կենսատու (կյանքի համար անհրաժեշտ) տարրերի կլանում, երկրորդ՝ շրջակա միջավայրի աղտոտում, երրորդ բնական պրոցեսների ընթացքին խանգարող արհեստական արգելքների առաջացում:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Environmental Sciences; Economic Theory; H Social Sciences