Об освещении армянскими тюркологами и османистами ряда междисциплинарных проблем арменистики и тюркологии на современном этапе - Петросян, Ваграм; Саакян, Лусине; Сафарян, Александр (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածում ներկայացվում են հայաստանյան թյուրքագետների և օսմանագետների մի շարք աշխատանքներ՝ նվիրված թյուրքական բանասիրության, հայերենի և թուրքերենի զուգադրական վերլուծության, հայալեզու լսարանում թյուրքական լեզուների դասավանդման մեթոդիկայի և համապատասխան դասագրքաստեղծ գործունեության հրամայականի (թուրքերենի, օսմաներենի, ադրբեջաներենի բուհական դասագրքերի հրատարակության), հայ-թյուրքական լեզվապատմամշակութային առնչությունների պատմության, հայատառ ղփչաղերեն ձեռագրերի պատմաբանասիրական համալիր քննության, Հայաստանի և Կենտրոնական Ասիայի թյուրքալեզու երկրների (Ղազախստանի և Թուրքմենստանի) միջև մշակութային համագործակցության հիմնահարցերին։ The article presents the works of Armenian Turkologists and Ottomanists dedicated to the issues of Turkic philology, comparative analysis of the Armenian and Turkish languages, the methodology of teaching Turkic languages to an Armenian-speaking audience, and the imperative to create corresponding textbooks (publication of university textbooks on the Turkish, Ottoman Turkish, and Azerbaijani languages). It also explores the history of Armenian-Turkic linguistic and cultural-historical connections, comprehensive historical-philological studies of Armenian-Kipchak language manuscripts, and cultural cooperation between Armenia and Turkic-speaking countries of Central Asia (Kazakhstan and Turkmenistan).
Keywords: History