The City Of Yerevan At The Epicenter Of The Turco-Persian Wars From The Late Sixteenth To The Early Eighteenth Century - Yeghiazaryan, Arman (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Երևան քաղաքը թուրք-պարսկական երկար պատերազմների ժամանակ (XVI դարի վերջ – XVIII դարի սկիզբ) ենթարկվել է նշանակալից փոփոխությունների, որոնք հետաքրքրական են ոչ միայն պատմագիտության, այլև պատմական աշխարհագրության, ժողովրդագրության և քաղաքագիտության տեսանկյունից։ Город Ереван в ходе длительных турецко-персидских войн (конец XVI века – начало XVIII века) претерпел множество изменений, интересных не только с точки зрения исторической науки, но и исторической географии, демографии и политологии.
Keywords: History