Current Demographic Trends In RA - Poghosyan, Shogher (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Յուրաքանչյուր երկրի ազգային հարստությունն առաջին հերթին նրա ժողովուրդն է՝ մարդկային կապիտալը։ Հետևաբար ժողովրդագրական բնութագրիչները սոցիալ-տնտեսական զարգացման և տնտեսական աճի հիմնական գործոններից են։ Բնակչությունը մեծ դեր է խաղում երկրի ազգային հարստության ստեղծման գործում, նրա գիտելիքներն ու հմտությունները առաջատար գործոնն են երկրի կյանքի բարձր մակարդակի և անկախության ապահովման գործում: Ներկայումս նկատվում է այն միտումը, որ երկրների ժողովրդագրական ցուցանիշները կտրուկ փոխվել են և սպասվում են նույնքան կտրուկ փոփոխությունների գալիք տասնամյակներում: Ցանկացած երկրի տնտեսության և համաշխարհային տնտեսութան զարգացում մեծապես կախված է ժողովրդագրական գործընթացներից, ինչն էլ պայմանավորում է մեր հետազոտության արդիականությունը։ Национальное богатство каждой страны – это прежде всего ее народ, ее человеческий капитал. Следовательно, демографические характеристики являются одним из основных факторов социально-экономического развития и экономического роста. Население играет важную роль в создании национального богатства страны, его знания и умения являются ведущим фактором обеспечения высокого уровня жизни и независимости страны. Нынешняя тенденция такова, что демографическая ситуация в странах кардинально изменилась и в ближайшие десятилетия их ждут столь же драматические изменения. Развитие экономики любой страны и мировой экономики во многом зависит от демографических процессов, что и определяет актуальность нашего исследования.
Keywords: Demography