Artificial Intelligence As An Incentive For Economic Development - Poghosyan, Mariam (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Հետազոտության շրջանակներում ուսումնասիրվել է գիտության, տեխնոլոգիայի, արհեստական բանականության (AI) և տնտեսական աճի բարդ փոխհարաբերությունները ներկայիս գլոբալ համատեքստում: Արհեստական բանականությունը փոխակերպող դեր ունի տվյալները մշակելու, արդյունքները կանխատեսելու և բարդ առաջադրանքները ավտոմատացնելու ուղղությամբ՝ տնտեսական աճը խթանելու և կենսամակարդակը բարելավելու գործում: Рассматриваемая работа изучает сложную взаимосвязь между наукой, технологиями, искусственным интеллектом (ИИ) и экономическим ростом в нашем современном глобальном контексте. В нем подчеркивается преобразующая роль искусственного интеллекта с его способностью обрабатывать данные, прогнозировать результаты и автоматизировать сложные задачи в стимулировании экономического роста и повышении уровня жизни.
Keywords: Economics; Artificial Intelligence