The Negative Consequences Of Climate Change And Their Coping Mechanisms - Azatyan, Liana; Hovnanyan, Levon (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Երկրագնդի վրա կլիմայի փոփոխությունը դա ջերմաստիճանի երկարաժամկետ փոփոխություններն են, որոնք բացասական հետևանքներ են ունենում և անհրաժեշտություն է առաջանում միջոցառումներ ձեռնարկել դրանցից խուսափելու համար: Շրջակա միջավայրը ախտորոշող հիմնական ոլորտներն են արդյունաբերությունը, էներգետիկան, տրանսպորտը, գյուղատնտեսությունը և հողօգտագործումը: Սրանց հետևանքով առաջացած կլիմայի փոփոխությունները բացասաբար են ազդում մարդու առողջության, կյանքի որակի վրա: Քանի որ կան բնական պրոցեսներ, որոնք նպաստում են կլիմայի փոփոխությանը և մարդը չի կարող ազդել դրանց վրա, ապա կարևորվում է կլիմայի փոփոխությանը հարմարվելու անհրաժեշտությունը, որի նպատակն է պաշտպանել մարդկանց, էկոհամակարգերը, ենթակառուցվածքները, կենցաղային պայմանները, ապրուստի միջոցները: Այս խնդիրների կարևորությամբ է պայմանավորված թեմայի ընտրության արդիականությունը: Հոդվածի հիմնական նպատակն է բացահայտել կլիմայի փոփոխության հետևանքով առաջացած խնդիրները և առաջարկել դրանց դիմակայելու ուղիները: Изменение климата на Земле – это долговременные изменения температуры, имеющие негативные последствия, во избежание которых необходимо принимать меры. Основными отраслями, загрязняющими окружающую среду, являются промышленность, энергетика, транспорт, сельское хозяйство и землепользование. Возникающие в результате изменения климата оказывают негативное влияние на здоровье и качество жизни человека. Поскольку существуют естественные процессы, которые способствуют изменению климата, и человек не может на них повлиять, подчеркивается необходимость адаптации к изменению климата, целью которой является защита людей, экосистем, инфраструктуры, условий жизни и средств к существованию.
Keywords: Climate