The Design of the Future. Green Architecture - Harutyunyan, Martin (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
The focus of the article is on the design of the future, with a particular emphasis on the trend towards green architecture. We explore the evolution of green design, its impact on society, and its relevance in our urban reality. The article also examines the connection between design, architecture, science, and technology, and highlights the importance of interdisciplinary collaboration to address the challenges of modern design. Հետազոտությունն ընդգրկում է ապագայի դիզայնի զարգացման միտումներն ու դրանց շեշտադրումները դեպի կանաչ ճարտարապետություն: Ուսումնասիրել ենք կանաչ դիզայնի էվոլյուցիան, դրա ազդեցությունը հասարակության վրա և դրա արդիականությունը մեր քաղաքային պլանավորման մեջ: Ուշադրության է արժանի հատկապես դիզայնի, ճարտարապետության, գիտության և տեխնոլոգիայի միջև կապը և միջմասնագիտական համագործակցության կարևորությունը ժամանակակից դիզայնի մարտահրավերներին դիմակայելու համար: Исследование охватывает тенденции развития дизайна будущего и их акцентированную направленность на зеленую архитектуру. Рассмотрена эволюция зеленого дизайна, его воздействие на общество и актуальность в нашем городском планировании. В частности, уделяется внимание связи между дизайном, архитектурой, наукой и технологиями, а также важности междисциплинарного сотрудничества в целях противостояния вызовам, стоящим перед современным дизайном.
Keywords: Architecture; Art studies