Функционирование сочинительных союзов армянского языка в тексте (на материале противительных союзов իսկ и բայց) - Арминэ Симонян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Վերջին ժամանակներս լեզվաբանության մեջ հատուկ ուշադրություն է դարձվում տեքստի ուսումնասիրությանը։ Հայոց լեզվի իսկ և բայց ներհակական շաղկապների վերլուծությունը տեքստում իրավունք է տալիս հաստատելու այն կարծիքը, որ շաղկապները կապակցման այլ միջոցների հետ միասին կատարում են բավականաչափ ընդգծված իմաստային դեր, օժանադակում բովանդակության զարգացմանը։
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature