Ստեփան Լուսիկյան. դիմանկարի նրբագծեր - Հարությունյան, Աննա (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Ղազարոս Սարյանի բազմաթիվ շնորհալի ուսանողներից հայ երաժշտարվեստում յուրահատուկ տեղ է զբաղեցնում Ստեփան Լուսիկյանը, որը ցավոք, անժամանակ հեռացավ կյանքից: Ստեփան Լուսիկյանը ոչ միայն կոմպոզիտոր էր, այլև տաղանդավոր դաշնակահար, մանկավարժ, հասարակական գործիչ, մեծ հայրենասեր, ում երգերը այսօր էլ շատ արդիական են: Среди многочисленных одаренных учеников Лазаря Сарьяна особое место занимает Степан Лусикян, к сожалению, преждевременно ушедший из жизни. Степан Лусикян был не только композитором, но и талантливым пианистом, педагогом, общественным деятелем, большим патриотом. Его песни актуальны и сегодня. Among the many gifted students of Lazar Saryan, a special place is taken by Stepan Lusikyan, who, unfortunately, passed away prematurely. Stepan Lusikyan was not only a composer, but also a talented pianist, pedagogue, public figure, great patriot. His songs are still relevant today.
Keywords: Երաժշտագիտություն; Կենսագրություն