Արամ Սաթյան. «Մենք դաշնամուր ենք նվագում» ժողովածուն - Կոստանյան, Արուսյակ (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածը նվիրված է հայ կոմպոզիտոր Արամ Արամի Սաթյանի «Մենք դաշնամուր ենք նվագում» ժողովածուին, որը համակարգված դաշնամուրային ձեռնարկ-ժողովածու է և նպատակաուղղված է պատանի դաշնակահարի կատարողական ունակությունների զարգացմանը: Այն առաջինն է հայ երաժշտարվեստում իր տեսակով, քանզի ստեղծագործությունների հեղինակը հենց ինքն է՝ Արամ Սաթյանը: Հոդվածում արված են որոշ դիտարկումներ մանրանվագների կոմպոզիցիոն առանձնահատկությունների և մտահղացումների շուրջ: Ձեռնարկ-ժողովածուն հրատարակվել է երեք անգամ՝ 2007, 2015 և 2021 թվականներին: Статья посвящена фортепианному сборнику Арама Сатяна «Мы играем на рояле» – первому в армянской музыке систематизированному фортепианному сборнику-пособию, направленному на развитие исполнительских способностей юного пианиста. Автором всех произведений является Арам Сатян. В статье рассмотрены некоторые композиционные и технические особенности нашедших место в сборнике пьес. Сборник издавался трижды: в 2007, 2015 и 2021 годах. The article is devoted to Aram Satyan’s collection of piano pieces “We Play the Piano” – the first in Armenian music systematized piano collection-schoolbook aimed to develop the performing skills in young pianists. All the pieces in the collection are written by Aram Satyan. The article analyzes some of the compositional and technical features of the works. The collection was published three times: in 2007, 2015 and 2021.
Keywords: Երաժշտագիտություն; Երաժշտական կրթություն