The Pragmatic Functions of Hedges and their Linguistic Realization - Harutyunyan, Ch. V.
Սույն հոդվածում դիտարկվում են հեջի պրագմատիկ գործառույթները գիտական խոսքում: Հեջավորված արտահայտությունները կարող են ենթադրել քննարկվող փաստերի ոչ բացարձակ ճշտությունը /արժանահավատությունը, տեղեկատվությանը ոչ լրիվ տիրապետումը, այսինքն` զգուշությունը, հեռատեսությունը, անուղղակիությունը, շրջահայեցությունը, զրուցակցի շահերի նկատմամբ մտահոգությունը, ձգտումը համաձայնության և այլն: Հեջի բացակայությունը մյուս կողմից կարող է ցույց տալ, որ խոսողը համարում է իր տեսակետն առավել ճշմարիտ և անտեսում է զրուցակցի կարծիքը: Հոդվածում ներկայացված են նաև տարբեր լեզվական միջոցներ, որոնք գործածվում են որպես հեջ:
Keywords: English language methodology