Особенности военной лирики Константина Симонова - Арутюнян, Ю. Ю.
Հոդվածում դիտարկվում են ռուս ականավոր գրող Կ. Սիմոնովի քնարերգության մի քանի առանձնահատկությունները: Ցույց է տված, որ Կ. Սիմոնովի պատերազմական տարիների պոեզիայի ուժն ու հմայքն արտահայտվում էին դրա անկեղծությամբ և ռուս մարդու հոգեաշխարհը ներթափանցելու խորությամμ: Մատնանշված է, որ նրա պոեզիայում առանձնահատուկ հնչողություն է ստացել զինվորական սիրո, բարեկամության ու ընկերության թեման: Այդ ամենն ավելի ամբողջական է ներկայացված նրա քնարերգության մեջ, որը անկասկած պայմանավորված է դրա հետևյալ առանձնահատկությամμ: Ի տարբերություն այլ բանաստեղծների քնարերգության Սիմոնովի ստեղծագործությունների միջով կարմիր թելի պես անցնում է բարոյականի հիմնախնդիրը: Կ. Սիմոնովի պատերազմական քնարերգությունը սրտամոտ է մեզ` Ադրբեջանի նախահարձակման ծանր հետևանքները վերապրածներիս համար:
Keywords: Литературоведение