Экситонные поляритоны в полупроводниковых квантовых точках - Алексанян, Г. Àл.; Алексанян, Н. А.; Никогосян, Г. С.
Աշխատանքում դիտարկված է R0>>Ոո թույլ քվանտացման պայմաններում էքսիտոնային պոլյարիտոնների քվանտացման խնդիրը կիսահաղորդչային սֆերիկ քվանտային կետում: Էքսիտոնային պոլյարիտոնների հավասարման լուծման ներկայացումն ըստ հարաμերական շարժման ջրածնային ալիքային ֆունկցիաների լրիվ համակարգի վերածմամբ, հնարավորություն է տալիս քվանտային կետի եզրերի ազդեցության հաշվառումը: Ստացված լուծումները թույլ կտան հետագայում գնահատելու քվանտային կետի եզրերի ազդեցությունն այնպիսի մակրոսկոպական մեծությունների ձևավորման վրա, ինչպիսին են բևեռացումը, կլանման գործակիցը և այլն:
Keywords: Физика