МАО-ингибирующая активность новых производных аминотиенопиримидинов и родственных соединений - Григорян, А. С. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Исследовано влияние новых производных из ряда аминотиенопиримидинов и родственных соединений на активность моноаминоксидазы (МАО) мозговой ткани крыс в условиях in vitro. В качестве субстрата использован серотонин (5-ОТ) креатинин сульфат. Исследования показали, что только производное этилового эфира тиофен-3-карбоновой кислоты проявило умеренную анти МАО-активнсть, в то время как остальные соединения оказались малоактивными. Ուսումնասիրվել է մի քանի նոր տեղակալված ամինոտիենոպիրիմիդինային շարքի միացությունների ակտիվությունը մոնոամինօքսիդազա ֆերմենտի նկատմամբ առնետի ուղեղում In vitro պայմաններում: Որպես սուբստրատ կիրառվել է սերոտոնին(5-ОТ) կրեատինին սուլֆատը: Հետազոտությունները ցույց տվեցին, որ այս շարքի էթիլ 2-(-3-բենզոիլթիոուրեիդո) -6ֆենիլ -6 – ցիանո -4,5,6,7-տետրահիդրո բենզո[բ]տիոֆեն-3-կարբոքսիլատ միացությունները ցուցաբերում են զգալի հակա ՄԱՕ ակտիվություն, իսկ որոշ միացություններ ունեն թույլ ակտիվություն: The effect of some new substituted aminotienopirimidines on activity of monoamine oxidaze (MAO) in rat brein was studied in vitro. Serotonin (5-OT) kreatininsulfate used as a substrate in grupetil 2-(-3-benzoltioureido)-6-fenil-6-ciano-4,5,6,7 tetrahydrobenzob]tiofen-3-karboxilat. It was found, that some preparatis derivative exibit a moderate antiMAO action, while the other studied compounds were inactive
Keywords: Химия