К гельминтофауне бесхвостых амфибий Тавушской области Армении - Оганесян, Р. Л.; Чубарян, Ф. А.; Петросян, Р. А.; Рухкян, М. Я. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Исследован видовой состав гельминтов бесхвостых амфибий Тавушской области Армении. Oбследовано 36 особей бесхвостых амфибий. Общая инвазированность гельминтами высокая, составляет 89 %. Зарегистрировано 11 видов гельминтов, относящихся к трем таксономическим группам. Приводятся видовой состав, гостальное распределение и локализация обнаруженных видов гельминтов. Ուսումնասիրվել է Հայաստանի Տավուշի մարզի անպոչ երկկենցաղների հելմինթների տեսակային կազմը: Հետազոտվել է անպոչ երկկենցաղների 36 անհատ։ Հելմինթներով ընդհանուր վարակվածության աստիճանը բարձր է, կազմում է 89 %: Գրանցվել է երեք տաքսոնոմիկ խմբերի պատկանող հելմինթների 11 տեսակ։ Տրված են հայտնաբերված հելմինթների տեսակային կազմը, հելմինթների տեսակների բաշխումը, ըստ տերերի` և տեղայնացումը: The species composition of the helminths of the tailless amphibians in the Tavush region of Armenia was studied. Thirty six individuals of anurans were examined. The total infestation by helminths is high, 89 %. Eleven species of helminths belonging to three taxonomic groups have been registered. The species composition of the helminths, distribution by hosts and localization of the discovered helminth species are given.
Keywords: Зоология