Прикладное значение грибов в жизни человека как источников природных биологически активных соединений - Цаканян, А. В.; Андреасян, Н. А.; Николян, С. А.; Мартиросян, С. Т. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Человечество постоянно находится в поисках новых средств пропитания и улучшения общего состояния здоровья населения планеты. В решении этой проблемы особое место занимают грибы, которые активно используются в медицине, пищевой и хозяйственной отраслях. Экспериментальная наука и доказательная медицина непрерывно ищут новые биологически активные соединения природного происхождения с целью консервирования и использования их в создании как новейших лекарств, так и современных биологически активных добавок (БАД) к пище. Մարդկությունը մշտապես փնտրում է մոլորակի բնակչության սննդապահովման և ընդհանուր առողջության բարելավման նոր միջոցներ: Այս խնդրի լուծման գործում առանձնահատուկ տեղ են գրավում սնկերը, որոնք ակտիվորեն օգտագործվում են բժշկության, սննդարտադրության և տնտեսական ոլորտներում։ Փորձարարական գիտությունն ու ապացուցողական բժշկությունը շարունակաբար փնտրում են բնական ծագման նոր կենսաբանական ակտիվ միացություններ՝ դրանք պահպանելու և նորագույն դեղամիջոցներ, ինչպես նաև ժամանակակից կենսաբանական ակտիվ հավելումներ (ԿԱՀ) ստեղծելու նպատակով: Humanity is constantly looking for new ways to improve the nutrition and overall health of the planet's population. Mushrooms, which are actively used in the fields of medicine, food production and economy, occupy a special place in the solution of this problem. Experimental science and evidence-based medicine are continuously searching for new biologically active compounds of natural origin in order to preserve them and create new drugs as well as modern biologically active supplements (BAS).
Keywords: Биология