Биохимические показатели арбуза при применении пестицидов - Балаян, А. Л.; Саркисян, С. М. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Против обыкновенного паутинного клеща на поле столового арбуза были применены инсектоакарицид Актеллик (в дозе 1,3 л/га) и акарицид Омайт (1 л/га), которые проявили высокую биологическую эффективность и способствовали прибавке урожая. Остаточных количеств указанных пестицидов в урожае не выявлено. Оба препарата не оказали отрицательного влияния на основные биохимические показатели плодов культуры. Սեղանի ձմերուկի դաշտում սովորական ոստայնատզի դեմ կիրառվել են Ակտելլիկ ինսեկտոակարիցիդը (1,3 լ/հա չափաքանակով) և Օմայթ ակարիցիդը (1 լ/հա), որոնք ցուցաբերել են բարձր կենսաբանական արդյունավետություն և նպաստել բերքի հավելմանը։ Նշված պեստիցիդների մնացորդային քանակներ բերքում չեն հայտնաբերվել։ Երկու պատրաստուկն էլ բացասաբար չեն ազդել մշակաբույսի պտուղների հիմնական կենսաքիմիական ցուցանիշների վրա։ Insectoacaricide Actellic (in 1,3 l/ha dosage) and acaricide Omayt (l/ha) against spider mite on table water-melon field have been applied. They showed high biological efficancy and increased the crop. Their residual amounts in crop were not observed. It was not revealed negatively influence of these preparations on main biochemical indices of culture fruits.
Keywords: Биохимия