Փոքր Սևանի ռեկրեացիոն գոտիների ջրերի սանիտարական վիճակի գնահատումն ըստ կոլիֆորմ բակտերիաների թվաքանակի - Վարդանյան, Հ. Ս.; Կոբելյան, Հ. Հ. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
2019-2022 թթ. կատարվել է Սևանա լճի լողափերի ջրերի կոլիֆորմ բակտերիաների ուսումնասիրություն։ Ուսումնասիրված լողափերը, ըստ էկոլոգասանիտարական գնահատման, համապատասխանել են ռեկրեացիոն նպատակով ջրօգտագործման պահանջներին։ В 2019-2022 гг. проведено исследование колиформных бактерий в водах пляжей озера Севан. По эколого-санитарной оценке исследуемые пляжи соответствовали требованиям водопользования для рекреационных целей. In 2019-2022 study of coliform bacteria in the beaches waters of Lake Sevan was carried out. According to the environmental and sanitary assessment, the studied beaches corresponded the requirements for water use for recreational purposes.
Keywords: Ջրակենսաբանություն