Ֆիտոհորմոնների ազդեցությունը ելակենու Մալգա և Մուռանո սորտերի մի քանի ցուցանիշների վրա` հիդրոպոնիկ մշակության պայմաններում - Ստեփանյան, Է. Ռ.; Գասպարյան, Ն. Ա.; Գասպարյան, Ա. Ն. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է ֆիտոհորմոնների՝ Աուկսինի և Ցիրկոնի ազդեցությունը ելակի Մուռանո և Մալգա սորտերի աճի, ծաղկման և պտղակալման վրա ջերմատնային հիդրոպոնիկ մշակության պայմաններում։ Ուսումնասիրությունների ընթացքում կատարվել են կենսամետրիկ չափումներ ելակենու (Fragaria L.) բույսերի վեգետատիվ զանգվածի, տերևների, ծաղիկների և պտուղների աճի դինամիկայի և քանակի վերաբերյալ: В статье представлено влияние фитогормонов Ауксин и Циркон на рост, цветение и плодоношение сортов земляники Мурано и Мальга в тепличных гидропонных условиях. В течение исследований были проведены биометрические измерения вегетативной массы, динамики роста листьев, цветков и плодов растений земляники. The article presents the effect of phytohormones Auxin and Zircon on the growth, flowering and fruiting of Murano and Malga strawberry varieties in greenhouse hydroponic conditions. During the research, biometric measurements of the vegetative mass, the growth dynamics of leaves, flowers and fruits strawberry plants were carried out.
Keywords: Գյուղատնտեսություն