Antibacterial activity of S, N- disubstituted quinazolines - Hovasyan, Z. A.; Poghosyan, S. H.; Hakobyan, M. R.; Stepanyan, H. M.; Muradyan, R. E.; Harutyunyan, A. A. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Melting points, IR spectral data, and results of studying the antibacterial activity of new synthesized 2,3-disubstituted quinazolin-4(3H)-ones are presented. The antibacterial properties of quinazolines were studied against four strains of gram-positive and gram-negative bacteria. Ներկայացված են հալման կետերը, IR սպեկտրային տվյալները և նոր սինթեզված 2,3-դիփոխարինված քինազոլին-4(3H)-երի հակաբակտերիալ ակտիվության ուսումնասիրության արդյունքները: Ուսումնասիրվել են քինազոլինների հակաբակտերիալ հատկությունները գրամ դրական և գրամ-բացասական բակտերիաների չորս շտամների նկատմամբ: Приведены точки плавления, данные ИК-спектров и результаты изучения антибактериальной активности новых синтезированных 2,3-дизамещенных хиназолин -4(3H)-онов. Изучены антибактериальные свойства хиназолин
Keywords: Chemistry