Вынужденные колебания двухслойной пластинки при наличии данных о перемещении точек поверхности контакта - Амбарцумян, П. Р. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Рассмотрены вынужденные колебания двухслойной ортотропной пластинки при наличии вязкого сопротивления в верхнем слое оболочки. Верхняя лицевая поверхность пластинки свободна, а значения компонент вектора перемещения сняты с поверхности контакта между слоями как данные измерительных приборов. Определены амплитуды колебаний и выведены условия возникновения резонанса. Асимптотическим методом получено решение соответствующих динамических уравнений и соотношений трехмерной задачи теории упругости․ Դիտարկված են երկշերտ օրթոտրոպ սալի ստիպողական տատանումները վերին շերտում մածուցիկ դիմադրության առկայության դեպքում: Սալի վերին դիմային մակերևույթն ազատ է, իսկ տեղափոխության վեկտորի բաղադրիչների արժեքները վերցված են շերտերի կոնտակտի մակերևույթից՝ որպես չափիչ սարքերից ստացված տվյալներ: Դուրս են բերված ռեզոնանսի առաջացման պայմանները, և արտածված են տատանման ամպլիտուդները: Ասիմպտոտիկ մեթոդի կիրառմամբ ստացված են առաձգականության տեսության եռաչափ խնդրի համապատասխան դինամիկ հավասարումների և առնչությունների լուծումները։ Forced vibrations of a two-layered orthotropic plate in the presence of viscous resistance in the upper shell layer are considered. The upper front surface of the plate is free, and the values of the displacement vector components are taken from the contact surface between the layers, as data from measuring instruments. The amplitudes of vibrations are determined and the conditions for the occurrence of resonance are derived. Using the asymptotic method, a solution to the corresponding dynamic equations and relations of the three-dimensional problem of elasticity theory is obtained.
Keywords: Теория упругости