Некоторые вопросы кинематики движения деформированного твердого тела по аналогии с кинематикой абсолютно твердого тела - Гукасян, А. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Исследуется кинематика движения деформированного упругого тела по аналогии с кинематикой движения абсолютно твердого тела. Кинематика деформированного упругого тела представляется в рамках кинематики абсолютно твердого тела путем введения дополнительных величин, обусловленных упругостью тела. Дополнительные слагаемые являются малыми величинами, имеющими порядок вектора упругих перемещений точек. Примененные методы теоретической механики являются эффективными. Полученные результаты можно учитывать при моделировании движений механических систем, содержащих упругие элементы большой жесткости. Հետազոտվում է դեֆորմացվող պինդ մարմնի շարժման կինեմատիկան բացարձակ պինդ մարմնի կինեմատիկայի անալոգիայով: Դեֆորմացվող պինդ մարմնի կինեմատիկան ներկայացվում է բացարձակ պինդ մարմնի կինեմատիկայի շրջանակներում՝ ավելացնելով լրացուցիչ անդամներ՝ պայմանավորված մարմնի առաձգականությամբ։ Լրացուցիչ գումարելիները փոքր մեծություններ են, որոնց կարգը համընկնում է կետերի առաձգական տեղափոխության վեկտորի մեծության հետ։ Տեսական մեխանիկայի մեթոդների կիրառումն արդյունավետ է, և ստացված արդյունքները կարելի է հաշվի առնել մեծ կոշտությամբ առաձգական էլեմենտներ պարունա-կող մեխանիկական համակարգերի շարժումների մոդելավորման դեպքում։ The kinematics of the motion of a deformed elastic body is studied by analogy with the kinematics of the motion of an absolutely rigid body. The kinematics of a deformed elastic body is represented within the framework of the kinematics of an absolute rigid body by introducing additional quantities due to the elasticity of the body. Additional terms are small quantities having the order of the vector of elastic displacements of points. The application of the methods of theoretical mechanics is effective and the results obtained can be taken into account when modeling the movements of mechanical systems containing elastic elements of high rigidity.
Keywords: Механика