О фредгольмовости одного класса операторов L-Винера – Хопфа - Камалян, А. Г.; Киракосян, Г. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Исследован один класс интегральных операторов на полуоси, являющихся комбинацией операторов умножения на функцию и операторов Винера – Хопфа. Класс этих операторов при соответствующем выборе спектральных данных дифференциального оператора и символа реализуется как операторы L-Винера–Хопфа. Получены критерий фредгольмовости и формула для вычисления индекса. Հետազոտված է կիսաառանցքի վրա ինտեգրալ օպերատորների մի դաս, որոնք հանդիսանում են ֆունկցիայով բազմապատկման օպերատորների և Վիներ–Հոպֆի օպերատորների կոմբինացիա։ Այդ օպերատորների դասը դիֆերենցիալ օպերատորի սպեկտրալ տվյալների և սիմվոլի համապատասխան ընտրության դեպքում իրացվում են որպես -L-Վիներ–Հոպֆի օպերատորներ: Ստացվել են ֆրեդհոլմության հայտանիշը և ինդեքսը հաշվելու բանաձևը։ The article is devoted to the study of one class of integral operators on the half-line, which are a combination of operators of multiplication by a function and Wiener–Hopf operators. The class of these operators, with an appropriate choice of spectral data of the differential operator and symbol, are realized as L-Wiener–Hopf operators. A Fredholm criterion and a formula for calculating the index are obtained.
Keywords: Математика