К вопросу учета и определения потерь электрической энерги - Бабаян, Р. С.; Григорян, С. А.
Նյութում բերվում է ժամանակակից էլեկտրաէներգիայի էլեկտրոնային սարքավորումների բազմաֆունկցիոնալ չափման հնարավորությունները, որոնք ավելի մեծ ճշտությամμ են չափում, քան էլեկտրամեխանիկական հաշվիչները: Նշված է էլեկտրաէներգիայի էլեկտրոնային հաշվիչների առավելությունը միասնական էներգետիկական համակարգում: Պարզաբանվում է նրանց դերը էներգոհամակարգի կառավարման, կորուստների հայտնաբերման գործում: Նշվում է նաև նրանց առավելությունն աբոնենտների վճարային հաշիվների ստուգման գործընթացում: Նշված է էլեկտրաէներգիայի էլեկտրոնային հաշվիչների առավելությունը օբոնենտներին անջատման և միացման գործում: Article from a modern power electronic equipment, multifunctional measurement capabilities, which is greater accuracy in the measurement of electromechanical counters. The advantage of electronic energy meters in the electricity system. Clarifies their role in energy management, detection of loss of function. It is also makes advantagable the process of subscriber payment account verification. These electronic meters for electricity connection and disconnection of the subscriber`s advantages.
Keywords: Энергетика