О решении типа пограничного слоя для смешанной краевой задачи анизотропной пластинки - Хачатрян, А. М.; Товмасян, А. Б.; Петросян, Г. А.
Աշխատանքը նվիրված է անիզոտրոպ սալի մի խառը եզրային խնդրի սահմանային շերտի տիպի լարվածա-դեֆորմացիոն վիճակի նկարագրմանն ու վերլուծությանը: Սահմանային շերտի տիպի լուծումը բերվում է սեփական արժեքների և սեփական ֆունկցիաների որոշման խնդրի: Օրթոտրոպ նյութերի դեպքում սահմանային շերտի տիպի լարվածային վիճակի հավասարումները տրոհվում են երկու հավասարումների համակարգերի, որոնք նկարագրում են հարթ և հակահարթ սահմանային շերտի տիպի լարվածային վիճակները: Ստացված են ռեկուրենտ բանաձևեր սահմանային շերտի տիպի լուծման բոլոր լարումների և տեղափոխությունների որոշման համար: The asimptotic method of integration is applied and the boundary layer type solution is constracted for anisototropic plate, on the surface of which are given mixed homogeneous conditions of the theory of elasticity. The values of stresses and displacements of the boundary layer for an ortotropic plate are determined. The eigenvalues characterizing the rate of damping of solution are received.
Keywords: Механика