Анализ тембровой драматургии симфонических произведений (на примере произведений армянских композиторов 60—70-х годов) - Рубен Тертерян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Երաժշտական արտահայտչականության միջոցների զարգացումը կոմպոզիտորական գործունեության բնական արդյունքն է։ Ժամանակակից երաժշտության տիպիկ առանձնահատկությունը տեմբրի վերաճող դերի և նրա ֆունկցիոնալ նշանակության հատուկ ծանրակշռությունն է։ Այս տենդենցն իր մարմնավորումն է գտել հայկական սիմֆոնիկ երաժշտության մեջ։
Keywords: M Music and Books on Music; M Music