On Testing of Multiple Hypotheses of Continuous Probability Distributions Arranged into Two Groups - Yesayan, Aram O. (Изд-во НАН РА)
The optimal Neyman-Pearson procedure of detection is investigated for models characterized by four continuous probability distributions arranged into two groups considered as hypotheses. It is worthy to note that the case of three discrete probability distributions arranged in two groups was studied by Haroutunian and Yesayan in [1]. The Neyman-Pearson theorem holds immense importance when it comes to solving problems that demand decision making or conclusions to a higher accuracy. Նեյման-Պիրսոնի ստուգման օպտիմալ ընթացակարգը հետազոտվում է այն մոդելների համար, որոնք բնութագրվում են չորս անընդհատ հավանականային բաշխումներով, որոնք բաժանված են որպես վարկածներ դիտակվող երկու խմբի մեջ: Հարկ է նշել, որ երկու խմբի մեջ բաժանված երեք դիսկրետ հավանականային բաշխումների դեպքը հետազոտվել է Հարությունյանի և Եսայանի կողմից [1]: Նեյման-Պիրսոնի թեորեմը մեծ նշանակություն ունի, երբ խոսքը վերաբերում է այնպիսի խնդիրների լուծմանը, որոնք պահանջում են որոշումներ կայացնել կամ ավելի բարձր ճշգրտությամբ եզրակացություններ անել: Исследуется оптимальная процедура тестирования Неймана- Пирсона для моделей, характеризующихся четырьмя непрерывными распределениями вероятностей, разбитыми на две группы, рассматриваемые как гипотезы. Примечательно, что случай трех дискретных распределений вероятностей, расположенных в двух группах, был изучен Арутюняном и Есаяном [1]. Теорема Неймана-Пирсона имеет огромное значение, когда речь идет о решении задач, требующих принятия решений или выводов с более высокой точностью.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science