Зависимость температур кипения, плавления от числа атомов в молекуле и изохорические эмпирические уравнения состояния жидких насыщенного и ненасыщенного кетонов - Атоян, В.
Աշխատանքում բերվում են մեթիլ իզոբութիլ կետոնի ու մեթիլ գեկսիլ կետոնի իզոխոր ճնշումներ կախվածությունը ջերմաստիճանից ու խտությունից, նրանց իզոխոր փորձնական հավասարումները և այդ հավասարումների գործակիցների համեմատումը: Բերվում են նաև կետոնների խմμի համար եռման, հալման ջերմաստիճանների կախումը ատոմների թվից մոլեկուլներում: In the article the isochoric pressure dependence of methylisobutyl ketone and metilgeksilketone of temperature and density, as well as their empirical equation of state with three odds are given, comparison of the Coefficient, as well as the dependence of temperature (t° c) boiling and melting points of ketones on the number of atoms in their molecules are shown. These results are confirmed with graphics and tables.
Keywords: Физика