О циклах длины четыре в регулярных блочно-иерархических сетях - Аветисян, С.; Кочарян, А.
Տվյալ աշխատանքը հանդիսանում է [4]–ի շարունակություն, որում դիտարկվել է ռեգուլյար բլոկ-հիերարխիկ ցանցերի դասը, և նկարագրվել են նոր ալգորիթմներ, որոնք թույլ են տվել էապես մեծացնել հետազոտվող ցանցերի չափը: Տվյալ աշխատանքում նկարագրված է ռեգուլյար բլոկ-հիերարխիկ ցանցերի դասում 4 երկարությամբ ցիկլերի քանակի հաշվարկման ալգորիթմ: Ի տարբերություն ցիկլերի քանակի հաշվարկման հայտնի ալգորիթմների [6], դիտարկվող դասի ցանցերի համար ալգորիթմը ավելի էֆֆեկտիվ է ինչպես արագագործության, այնպես էլ համակարգչի օպերատիվ հիշողության օգտագործման տեսանկյունից: Ալգորիթմը իրականացված է մեր կողմից մշակված համակարգում [5], որը ուղղված է պատահական բլոկ-հիերարխիկ ցանցերի էֆֆեկտիվ իմիտացիային: The current work is a continuation of the work [4], in which is considered a class of regular Block-Hierarchical networks, and the new algorithms of computation of the network properties are described. The current work describes an algorithm of computation the number of cycles of length 4 in the class of regular Block-Hierarchical networks. In contrast to the known algorithms of calculating the number of cycles [6], the algorithm for considered class of networks is effective both in terms of time, and the operative memory it uses. The algorithm is implemented in the system developed by us [5], which is oriented towards an effective simulation of random Block-Hierarchical networks.
Keywords: Математика